Termék információk
A fűszerkeverék almás, fahéjas aromájával, pikáns, új ízeket varázsol az ünnepi asztalra.
Jellemzők
80 dkg hús ízesítéséhez
Fűszerkeverék (a fahéj és sült alma ízével)
Átlagos tápértékek
|
100 g termékben |
|
|
|
energia |
753 kJ/178 kcal |
|
|
|
zsír |
1,2 g |
|
|
|
- amelyből telített zsírsavak |
0,5 g |
|
|
|
szénhidrát |
36 g |
|
|
|
- amelyből cukrok |
21 g |
|
|
|
|
fehérje |
3,2 g |
|
|
|
só |
51,4 g |
|
|
|
Tárolása
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Összetevők:
Étkezési só, Szárított zöldségek (vöröshagyma, fokhagyma), Barnacukor, Fűszerőrlemények (feketebors, cayenne bors, szegfűbors, gyömbér, szerecsendió, fahéj (0,67%)), Mézpor (maltodextrin, méz), Szárított, reszelt citromhéj, Sültalma-aroma (1,3%), Limepor (maltodextrin, limelé).
Allergének:
Nyomokban mustármagot és zellert tartalmazhat!
Használati utasítások
Adagolás:
A tasak tartalma 80 dkg konyhakész szárnyas, vagy sertéshús ízesítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat:
80 dkg konyhakész sertéshúst, vagy szárnyast dörzsöljünk be Lucullus Ünnepi sültek fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 15-20 percig. A tepsit olajozzuk ki, tegyük bele a húst és lefedve pároljuk 180°C-on, majd a fóliát levéve, húslével locsolgatva, süssük ropogósra.
A fűszerkeveréket húsok töltelékének ízesítésére is ajánljuk. Ízlés szerint egy-két evőkanál fűszerkeveréket, 3 db vízben áztatott, és kinyomkodott, összetépett zsemlét, 2 főtt tojást, 1 nyers tojást, 2 db elkapart csirkemájat (elhagyható) keverjünk össze, majd töltsük meg vele a besózott csirkét, sertésdagadót vagy sertéskarajt.