Összetétel:
Étkezési só; Kristálycukor; Tartósítószerek (kálium-metabiszulfit, nátrium-benzoát, kálium-szorbát); Fűszerek; Természetes kertifűszer aroma
Allergének:
Zellert és mustármagot felhasználó üzemben készült.
Elkészítés és felhasználás
Hozzávalók:
1 tasak csalamádé tartósító keverék
2 kg zöldségféle (káposzta, uborka, paprika, hagyma, esetleg zöldparadicsom, sárgarépa)
1 dl 20%-os ételecet
Ízlés szerint 50-100 g kristálycukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
Felhasználási javaslat:
A konyhakész zöldségféléket gyaluljuk le, vagy vékonyra szeleteljük fel és tegyük egy nagyobb edénybe. A tasak tartalmát, az ecetet és a cukrot keverjük el a zöldségekkel és hagyjuk állni 12-24 órát. Utána még egyszer alaposan keverjük meg és szedjük a tiszta, előkészített üvegekbe a savanyúságot. Jól nyomkodjuk le, hogy levegő ne maradjon a rétegek között. A végén a megtöltött üvegeket öntsük fel a zöldség felöntőlevével.
Az így elkészített savanyúság hosszú ideig megőrzi ropogós állagát és világos színét.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!