Almás-fahéjas kókuszos golyók
Hozzávalók 40 darabhoz:
20 dkg reszelt étcsokoládé, 15-20 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 tojásfehérje, 1 alma, 1 mokkáskanál Lucullus őrölt fahéj, a közepükbe 40 szem magozott meggy, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál Forralt bor ízesítő, egy teáskanál rum, 3 evőkanál cukor, a forgatáshoz: kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A csokoládét, a diót, a porcukrot, a rumot, a lekvárt, a tojásfehérjét és a fahéjat keverjük össze egy tálban. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd vágjuk apró kockákra és adjuk a masszához.
2. A bort forraljuk fel a fűszerkeverékkel és a cukorral, majd adjuk hozzá a meggyet, és a tűzről levéve hűtsük ki. Ha kihűlt, a meggyet szűrjük le és a bort adjuk a keverékhez. Végül annyi kekszet keverjünk a masszába, hogy az jól formázható legyen.
3. Ha a massza kellően összeállt, nedves kézzel formázzunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy szem meggyet bújtassunk.
4. A golyócskákat kókuszreszelékben forgassuk meg és mignonpapírba téve kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
1 liter vörös- vagy fehérbor, 1 tasak Lucullus forralt bor ízesítő.
Felhasználási javaslat:
A bort melegítsük forrásig és adjuk hozzá a tasak tartalmát. Ízlés szerint tovább édesíthetjük kristálycukorral.