Elkészítési javaslat:
Flank steak édesburgonya pürével és sütőtökkel 4 fő részére:
800 g egész marha hasalja, 1 csomag Kotányi Grill Texas (25 g), 800 g édesburgonya, egy kevés vaj, 50 ml tej, só, bors ízlés szerint, 1 csipet őrölt szerecsendió, ½ Hokkaido tök, 1 EK sárgabaracklekvár, 1 csipet őrölt kömény, 1 ág friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sütőt 110°C-ra előmelegítjük. A marhahúst fűszerezzük Kotányi Grill Texas fűszerkeverékkel. A steaket egy serpenyőben oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk. Ezután a húsokat sütőben pároljuk 15-20 percig. A maghőmérsékletnek 56°C-osnak kell lennie. Az édesburgonyákat megmossuk, meghámozzuk és daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és összetörjük. Igény szerint adunk hozzá vajat és tejet. A tököt kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Egy tálban elkeverjük a sárgabaracklekvárt, köményt, szerecsendiót, sót, borsot, rozmaringot és fokhagymát, majd beleforgatjuk a tök szeleteket. 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük.
Tipp:
Marhafartő vagy hátszín steak elkészítésére is alkalmas.
|