Elkészítési javaslat:
Csirkemell ananászos, avokádós szósszal és jázminrizzsel 4 fő részére:
4 db csirkemell, 4 lime(lé), 1 EK frissen vágott koriander, 3 EK olívaolaj, 2 TK méz, só, ½ ananász, 1 avokádó, ½ lilahagyma, borsmalom, 1-2 EK Kotányi Grill India fűszerkeverék, 1 csésze jázminrizs, vaj, 2 lime levél
Elkészítés:
A páchoz kifacsarunk 3 lime-ot. A limelevet, a koriandert, az olívaolajat, a Kotányi Grill India fűszerkeveréket, egy csipet sót, és a mézet összekeverjük. A csirkemelleket bevonjuk a páccal és 2 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húst oldalanként 2 percig pirítjuk. Ezután a csirkemelleket kb. 11 perc alatt sütőben készre sütjük. Eközben az ananászt, az avokádót és a lilahagymát kis kockákra vágjuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a negyedik lime levét, a koriandert és sóval, borssal ízesítjük. A rizst a felhasználási javaslat szerint készítjük és a főzési idő fele után hozzáadjuk a lime leveleket. Tetszés szerint adunk hozzá vajat. Amikor a csirkemellek elkészültek, a szószt elosztjuk a hús tetején és frissen tálaljuk.
Tipp:
Egy kicsit pikánsabb változat is elkészíthető, ha egy kis chilit adunk a szószhoz.
|