Receptötletünk:
Vanília jégkrém
Hozzávalók 2 fő részére (kb. 1/2 L jégkrém):
1/4 l tej,
1/4 l tejszín,
4 tojássárga,
1 rúd Kotányi Bourbon Vanília,
50 g kristálycukor
Elkészítés: A vaníliarudat felvágjuk és kikaparjuk a magokat, majd a tejet a tejszínnel összekeverjük és ebben felfőzzük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a tej-tejszín keveréket apránként vízgőz felett hozzákeverjük és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, leszűrjük és egy fagylaltgépben krémesre fagyasztjuk.
Tipp: Erdei gyümölcsökkel fogyasszuk, vagy kiváló sütemények, palacsinta mellé is.
További receptek a www.kotanyi.com oldalon
Felhasználási javaslat:
Pudingok, kompótok, sütemények, tejes italok, kakaó, likőrök ízesítésére.