ÖSSZETEVŐK
Chia mag
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 G TERMÉKBEN: |
Energia: |
1874 kJ / 454 kcal |
Zsír: |
32 g |
• amelyből telített zsírsavak: |
3,7 g |
Szénhidrát: |
4,4 g |
• amelyből cukrok: |
0,2 g |
Fehérje: |
22,5 g |
Só: |
0,01 g |
Foszfor: |
860 mg 123% NRV* |
Mangán: |
2,71 mg 136% NRV* |
A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.
A mangán hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Javasolt napi beviteli mennyiség: legfeljebb 15 g
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 15 G TERMÉKBEN: |
Energia: |
281 kJ / 68 kcal |
Zsír: |
4,8 g |
• amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
Szénhidrát: |
0,7 g |
• amelyből cukrok: |
0,03 g |
Fehérje: |
3,4 g |
Só: |
0,001 g |
Cink: |
129 mg 18% NRV* |
Vas: |
0,4 mg 20% NRV* |
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
A termék összetételének elemézésekor kapott értékek a természetes alapanyagból készült élelmiszerek esetén megszokott mértékben ingadozhatnak.
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Azték zsálya Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos. Már az aztékok is használták, innen ered az elnevezése.
A chia mag gyógyító tulajdonsága leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhető, mely támogatja a szív- és érrendszert ill. javítja a vér koleszterinszintjét.
A chia mag áztatás során megduzzad és nyálkás lesz, így használható például sűrítéshez is.