Tudta?
A húsok pácolásának nagy hagyománya van. A pácolt hús szaftosabb, puhább és fűszeresebb ízvilágú. A legjobb, ha a friss húst pácoljuk, mert a fagyasztott és kiolvasztott hús jellemzően túl sok levet ereszt. A pácolásra szánt szeletek ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagok. A hús típusától függően a pácolás 2 órától akár 1 napig is tarthat. A szárnyashúst elég kevesebb ideig pácolni, mint a sertés vagy marhahúst, de a libát és a kacsahúst, ha van időnk, pácoljuk 4-5 óra hosszát a maximálisan finom íz érdekében.
Felhasználása
Zöldfűszeres pácunk felhasználható sertés, marha, bárány, illetve szárnyashús fűszerezéséhez is. Felbontás után rögtön használható, a húshoz nem kell olajat hozzáadni, csak alaposan összekeverni a folyékony páccal, majd az igényelt ideig pácolni.
Összetevők:
Ivóvíz, Étkezési só, Zöldfűszerek 4,5% (majoránna, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű), Fokhagyma (4%), Ízfokozó: nátrium-glutamát, Édes fűszerpaprika, Vöröshagyma, Koriandermag, Kurkuma, Cukor, Feketebors, Savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, Sűrítőanyag: xantángumi, Tartósítószerek: nátrium-benzoát, kálium-szorbát.
Allergének:
Atermék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (és laktózt), szójababot, mustármagot, zellert és földimogyorót tartalmazhat.
Tárolási típus:
Szobahőmérsékletű
Tárolása:
Minőségét megőrzi a jelzett hónap végéig: lásd a csomagoláson.
Száraz és fénytől védett helyen tárolandó.
Használati utasítások:
Elkészítési javaslat
1 adag (80 ml) fűszerpác 700 g húshoz elegendő.
1. Alaposan rázzuk össze a pácot használat előtt! Gondosan minden oldalról fedjük be a páccal a húst.
2. Tegyük a húst lefedve a hűtőbe minimum 2 órára.
3. Vegyük ki a húst a hűtőből és süssük meg a sütőben vagy a grillrácson. Emellett serpenyőben is kisüthetjük.
Átlagos tápértékek
|
100 ml termékben: |
|
|
|
Energia |
297 kJ / 71 kcal |
|
|
|
Zsír |
1,0 g |
|
|
|
amelyből telített zsírsavak |
0,2 g |
|
|
|
Szénhidrát |
8,8 g |
|
|
|
amelyből cukrok |
3,1 g |
|
|
|
|
Fehérje |
3,9 g |
|
|
|
Só |
12,5 g |