Tudta?
A tengeri sót a tengervíz elpárologtatásával nyerik. A termelése természetesen történik, de a nagyüzemi előállítása speciálisan erre a célra kialakított párologtatókban történik. Minél magasabb hőmérsékleten párolog el a só, annál fehérebb a színe. A tengeri só előállítása az úgynevezett sóöblökben a késő középkorban kezdődött. Abban az időben Franciaországban gyártották a legnagyobb volumenben a tengeri sót. Nagyon értékes termék volt, ezért a termelése lehetővé tette az emberek számára, hogy gyorsan meggazdagodjanak. Évszázadok óta univerzális fűszerként használták az elkészített ételek ízesítésére, valamint tartósítására.
Felhasználása:
Tökéletesen harmonizál az elkészített hús- vagy zöldségételek ízével. Használható levesek, saláták és szendvicsek ízének kiemelésére is. Tegyük az asztalra, remekül mutat az ételek tálalásakor.