Tudta?
A kakukkfű fűszeres ízű és frissítő illatú. Tulajdonságait nagyra értékelték az ókori görögök, a rómaiak és az egyiptomiak is, gyakran húsok tartósítására használták. A bencés szerzetesek a 11. században Egyiptomból szerezték be ezt az aromás fűszert, és kezdték meg a termesztését Közép-Európában is. Jelenleg Európában és Közép-Amerikában termesztik nagy mennyiségben.
Felhasználása
Az Ízmester szárított kakukkfüvet leggyakrabban zsíros ételekhez használjuk: hús, sült burgonya, tükörtojás szalonnával és sajttal. Tökéletesen illik a gombából és hüvelyesekből készített ételekhez. Használják még savanyúsághoz, fűszeres ecethez és uborka savanyításához. A szárított kakukkfű tökéletes társa minden párolt és sült paradicsomból készült ételnek. Hatékonyan távolítja el a tengeri halak kellemetlen szagát is. Sokoldalú zöldfűszer, különlegesebb kolbászok fűszereként is nélkülözhetetlen.