Termékleírás:
Ki az, aki nem szereti a belül puha, kívülről finom ropogós és lágyan fűszeres sült krumplit? A fűszerkeverékünk az ideális arányban összeválogatott fűszereknek köszönhetően tökéletesen kiemeli a burgonya ízét. Enyhén fűszeres jegyet ad neki.
A klasszikus olajban sült krumpli receptje Belgiumból származik. A legenda szerint az étel Belgiumban született 1680 telén, amikor a Namur nevű város sült halat kedvelő lakóinak valami mást kellett főzniük, amikor a helyi folyó befagyott. Míg egyes történészek megkérdőjelezték ennek a történetnek a hitelességét, Belgium szilárdan kitartott álláspontja mellett, miszerint sült krumplit készített, és sikeresen petíciót nyújtott be az UNESCO-hoz, hogy 2017-ben vegye fel az ételt Belgium kulturális kincseinek listájára.
Felhasználás:
Elsősorban sültkrumplihoz ajánljuk. Felhasználható sütőben sült, burgonyás ételek ízesítésére is.
Összetevők
Tengeri só, Szárított fokhagyma, Ízfokozó (nátrium-glutamát), Fűszerpaprika őrlemény, Őrölt feketebors
Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
|
100 g termékben |
energia |
456 kJ / 108 kcal |
zsír |
1,1 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,2 g |
szénhidrát |
17 g |
- amelyből cukrok |
6,2 g |
fehérje |
5,1 g |
só |
59,9 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptajánlat
Sült burgonya
Hozzávalók:
1 kg burgonya, olaj, 2 evőkanál Lucullus Sültkrumpli fűszersó.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony hasábokra vágjuk. Tiszta konyharuhára terítjük, a nedvességet leitatjuk róla, majd forró olajban, aranysárgára sütjük. Szűrőlapáttal papírtörölközőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla és még forrón megszórjuk a fűszersóval.
Felhasználási javaslat:
A készre sütött burgonyát ízlés szerint szórjuk meg fűszerrel. (Külön sózást nem igényel).
Száraz, hűvös helyen tartandó!