Tudta?
Sokan nem is sejtik, de az uborka a legősibb zöldségek közé tartozik. Ősi feljegyzések szerint Indiában már több mint 3 ezer éve termesztik. Az egyszerű, lágy, ugyanakkor egyedi ízük azután lelt nagyobb népszerűségre Európában is, hogy XIV. Lajos elsőként üvegházban termeszteni kezdte és így egyre jobban fókuszba került.
Felhasználás:
A fokhagymás bébiuborkát kínálhatjuk önmagában az ebédhez vagy a vacsorához, például szendvics mellé. Remekül harmonizál a heringgel és más halakkal. Kihagyhatatlan, ha partifogásokat, falatkákat készítünk. Kínáljuk vegyesen más falatkákkal, uborkákkal, zöldségfélékkel.
Termékleírás:
Tökéletes íz a termés legjavából
Bébiuborka savanyúság fokhagymával. Hőkezeléssel tartósított termék.
Tápértékek:
|
100 g termékben (felöntőlével): |
|
|
|
Energia |
197 kJ / 46 kcal |
|
|
|
Zsír |
<0,5 g |
|
|
|
amelyből telített zsírsavak |
<0,1 g |
|
|
|
Szénhidrát |
10 g |
|
|
|
amelyből cukrok |
7,1 g |
|
|
|
|
Fehérje |
0,9 g |
|
|
|
Só |
1,3 g |
|
|
|
Tárolása:
Tárolja fénytől védett és hűvös helyen. Felbontás után tartsa hűtőszekrényben.
Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Összetevők:
Uborka 43% (szulfitokat tartalmaz), Ivóvíz, Fokhagyma 7%, Cukor, Ételecet, Étkezési só, Aroma, Fűszerek.
Allergének:
A termék tojást, szójababot, tejet (és laktózt), zellert, mustár- és szezámmagot tartalmazhat.