Tudta?
Sokan nem is sejtik, de az uborka a legősibb zöldségek közé tartozik. Ősi feljegyzések szerint Indiában már több mint 3 ezer éve termesztik. Az egyszerű, lágy, ugyanakkor egyedi ízük azután lelt nagyobb népszerűségre Európában is, hogy XIV. Lajos elsőként üvegházban termeszteni kezdte és így egyre jobban fókuszba került.
Felhasználás:
Remek kísérője szendvicseknek és salátáknak. Burgonyához és húsos fogások mellé is ajánljuk. Kihagyhatatlan, ha partifogásokat, falatkákat készítünk. Kínáljuk vegyesen más falatkákkal, uborkákkal, zöldségfélékkel.
Összetétel
uborka 44% (szulfitokat tartalmaz), ivóvíz, cukor, ételecet, gyöngyhagyma (szulfitokat tartalmaz), édes paprika, étkezési só, chili 0,5%, fűszerek (mustármagot tartalmaz)
Mustárt, szulfitot tartalmaz. Tojást, szójababot, tejet (és laktózt), zellert, szezámmagot tartalmazhat.
Tápértékek:
|
100 g termékben (felöntőlével): |
|
|
|
Energia |
155 kJ/36 kcal |
|
|
|
Zsír |
<0,5 g |
|
|
|
amelyből telített zsírsavak |
<0,1 g |
|
|
|
Szénhidrát |
8,2 g |
|
|
|
amelyből cukrok |
7,3 g |
|
|
|
|
Fehérje |
0,5 g |
|
|
|
Só |
1,2 g |
|
|
|
Származási ország: Magyarország