Tradicionális ízeink újragondolva
Amerikai palacsinta
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés: könnyű
Költség: átlagos
Hozzávalók:
285 g liszt, 1 tk sütőpor, fél tk Horváth Rozi szódabikarbóna, 1 tk só, 1 ek cukor, 2 tojás, 340 g író (vagy joghurt), 225 g tejföl, 4 ek olvasztott vaj.
Elkészítése:
A szárazanyagot egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. A sárgáját, írót, tejfölt simára keverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Az írós keverékhez spatulával finoman belekeverjük a tojásfehérje habot, majd gyors mozdulatokkal a szárazanyagokat.
Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat hevítünk és egy kisebb merőkanálnyit mérünk rá a tésztából. Elterítjük, majd oldalanként 2-2 percig sütjük. Hagyományosan forró juharsziruppal és vajjal fogyasztják, de friss gyümölcsökkel, mézzel, csokoládéval is kiváló.
Tipp:
A szódabikarbóna nem csak levegőssé teszi a palacsintát, de segít abban is, hogy egyenletesen karamellizálódjon.