Tradicionális ízeink újragondolva
Rozmaringos sült tarja
Elkészítési idő: 1,5 óra
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja csont nélkül, 1 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 tk Horváth Rozi szeletelt rozmaring, só, bors, 2 ek mangalica- vagy sertészsír.
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, majd egy sütőtepsibe szórjuk egyenletesen. A sertéstarját lehártyázzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk egy éles késsel, majd a hagymákra fektetjük. A húst egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a rozmaringgal, majd kis darabokban elosztjuk rajta a zsírt. Alufóliával lefedjük, és 190 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután fólia nélkül további 15 percet sütjük 200 fokon.
Tipp:
Fűszerezéshez használjunk egy kis pohár fehérbort a húshoz, ami kiemeli a rozmaring és a hús ízét.