Tradicionális ízeink újragondolva
Fűszeres marharagu
Elkészítési idő: 3 óra
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók:
1 kg marhanyak, 2 közepes sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, só, frissen őrölt bors, 1 kk Horváth Rozi őrölt szegfűbors, 2 ek olívaolaj, 2 dl száraz vörösbor.
Elkészítése:
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, majd a felhevített olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 2 x 2 centis kockákra vágott húst. Lepirítjuk, felöntjük a vörösborral, fűszerezzük a szegfűborssal, és belekeverjük a meghámozott, feldarabolt paradicsomokat. Lefedve két és fél órán át alacsony hőfokon omlósra főzzük. Tört burgonyával vagy ropogós héjú kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
A marharagut készíthetjük római tálban sütőben is, 150 fokon két órán át sütve.