Tradicionális ízeink újragondolva
Májpástétom
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók:
Fél kg szárnyas vagy sertésmáj, 20 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1,5 ek Horváth Rozi őrölt majoranna, 1 tk őrölt bors, 1 tk só, 2 dl fehérbor.
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha megpirultak, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat, gyorsan körbesütjük. Felöntjük a borral, fűszerezzük borssal és majorannával, majd fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, majd turmixgéppel vagy botmixerrel simára keverjük. Ha kell, tovább fűszerezzük. Üvegekbe töltve, néhány kanál olvasztott kacsa- vagy libazsírral lefedve akár hetekig eláll.
Tipp:
Egy kiskanálnyi virágméz még jobban kiemeli a máj ízét.