Tradicionális ízeink újragondolva
Borsos tokány
1 ó 15 p
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja, 3 dl fehérbor, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 1 tk liszt, 1 kk só, 1 kk Horváth Rozi őrölt feketebors.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát a forró olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott tarját és zsírjára sütjük. Ezután felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt negyven perc alatt puhára pároljuk.
A tejfölt habverővel simára keverjük a liszttel, néhány kanálnyi szafttal hígítjuk, majd a tokányhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett pár percig forraljuk, hogy a mártás besűrűsödjön. Köretnek tésztát, párolt rizst vagy ropogós héjú kenyeret kínáljunk.
Tipp:
Friss petrezselyemmel vagy kaporral élénkíthetjük az ízeket.