Tradicionális ízeink újragondolva
Tárkonyos krumplifőzelék
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tk liszt, 1 kiskanál ecet vagy citromlé, 1 tk Horváth Rozi tárkony, só, bors.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd 2 x 2 centis kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben (vagy alaplében), amennyi ellepi, alaposan sózzuk és borsozzuk. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a tárkonyt is. Elkészítjük a habarást: a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük a liszttel és egy merőkanálnyi főzőlével. Folyamatos keverés mellett a főzelékhez adjuk, a végén ízlés szerint ízesítjük ecettel vagy citromlével.
Tipp:
A tárkony savanykás ízt ad az ételeknek, ezért jól illik az édesebb zöldségekhez is, mint a sárgarépa vagy a zöldborsó.
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó