Tradicionális ízeink újragondolva
Cannelloni paradicsommártással
Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítés: bonyolult
Költség: átlagos
Hozzávalók:
Fél kg darált marhahús, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek olívaolaj, 1 tk Hováth Rozi oregánó, fél liter paradicsomlé (passata), 2 tk só, 1 tk cukor, bors, 1,5 dl tej, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 1 kk őrölt szerecsendió, 25 dkg reszelt sajt, 1 csomag cannelloni tészta.
Elkészítése:
A töltelékhez a hagymát és egy gerezd fokhagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és egy teáskanyálni oregánóval fűszerezzük, majd a vörösborral puhára pároljuk. A mártáshoz a paradicsomlevet sóval, borssal, cukorral, egy evőkanálnyi olívaolajjal, egy teáskanál oregánóval és egy összezúzott fokhagymagerezddel 5-10 percig főzzük. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejjel, sóval, borssal és szerecsendióval folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztákat kanál vagy habzsák segítségével megtöltjük a marhahúsos raguval. Egy jénaiba vagy kisebb, magas falú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé. Egyenletesen elosztjuk a megtöltött tésztákon a paradicsommártást, végül befedjük a besamellel és a reszelt sajttal. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Parmezánnal vagy pecorino-val még ízletesebb lesz a fogás.