Tradicionális ízeink újragondolva
Házi mustár
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
100 g Horváth Rozi mustármag, 100 g olívaolaj, 100 g fehérborecet, 1 kk só, 150 g víz.
Elkészítése:
A mustármag felét felforraljuk a vízzel, ezzel kicsit veszít a csípősségéből. Ezután minden alapanyagot egy magas falú edénybe töltünk, majd botmixerrel addig turmixoljuk, amíg kellőképpen sima lesz. Hagyhatjuk darabosra is, de lehet teljesen sima is, ehhez érdemes egy finom szövésű szűrőn átpasszírozni. Egy hétig, de legalább néhány napig érleljük.
Lehet ízesíteni fokhagymával, különleges ecetekkel és olajokkal, de így önmagában is kiváló. Üvegekbe töltve akár ajándék is lehet. Minél több ideig hagyjuk a lezárt üvegekben, annál inkább összeérnek az ízek.
Tipp:
A teljesen selymes mustárhoz őröljük porrá a magokat néhány szem korianderrel.