Tradicionális ízeink újragondolva
Köményes házi sajt
Elkészítési idő: 15 perc + 2 nap
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
Fél liter sűrű görög joghurt, 1 ek Horváth Rozi egész kömény, 1 ek só, 1 kk fehérborecet.
Elkészítése:
A köménymagot egy száraz, forró serpenyőben folyamatosan mozgatva addig pirítjuk, amíg a szemek kipattognak. A joghurthoz keverjük a sóval és az ecettel, majd egy kifőzött, steril textilpelenkába, konyharuhába csomagoljuk. Csomót kötünk a batyura, majd a hűtő rácsára vagy egy lábasra támasztott fakanálra kötözzük, így hagyjuk lecsepegni két éjszakát. Frissen két hétig áll el. Olívaolajjal felöntve úgy, hogy az olaj teljesen ellepje, vagy sóoldattal körbekenve akár egy hónapig eltartható.
Tipp:
A pirítás során a köménymagok íze sokkal mélyebbé, intenzívebbé válik.