Joghurtos zabkása különlegesség
Hozzávalók:
- 40 g Cerbona zabpehely
- 2 dl natúr, vagy gyümölcsös joghurt
- 60 g friss gyümölcs (nyáron őszibarack, szilva, nektarin, sárgabarack, szeder, áfonya), télen (reszelt alma, banán, ananász, kivi, mangó, különböző aszalványok)
- 1 evőkanál méz, esetleg eritrit (ennek a kalória értéke nulla), stevia, vagy barna cukor (ez elhagyható)
- 1 csipetnyi fahéj (ízlés szerint)
- Pár csepp lime- vagy citromlé
A Cerbona zabpehely a nagyszerű reggeli ideális alapanyaga, amelyből ízletes finomságokat készíthetünk!
Elkészítés:
A Cerbona finomszemű zabpelyhet belekeverjük a joghurtba, majd hozzáadjuk az édesítő anyagot. Félretesszük, és amíg a zabpehely dagad, apró darabokra vágjuk a többi összetevőt, amiket utána hozzákeverünk a Cerbona zabpelyhes joghurthoz. 5-10 perc pihentetés után fogyaszthatjuk is az egészséges energiabombánkat.
Zabkása készítés
Melegítsünk fel 1,5 dl tejet. Mielőtt forr, adjunk hozzá 1 adag (40 g) zabpelyhet és alacsony hőmérsékleten kb. 5-7 percig kevergessük amíg sűrű nem lesz. Édesíthetjük mézzel, gazdagíthatjuk szárított vagy friss gyümölcsökkel, esetleg olajos magbelekkel, kevés fahéjjal. Gyors és ízletes csemegét készíthetünk reggelire, ebédre vagy vacsorára.