Az akácméz az egyik legnépszerűbb mézfajta világszerte, Magyarországon különösen nagy az akácfa állomány, összefüggő erdőséget alkotva az erdőterüleink egyötödét teszi ki. Az akácméz változatok a régióink jellemzői miatt mások, függnek a talaj összetételétől. Ezért láthatjuk például, hogy a méz színe a szinte teljesen átlátszótól a sárgás árnyalatig is terjedhet.
Az akácméz magas gyümölcscukor (fruktóz) tartalma által sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer italokba és süteményekbe.
Gyógyhatásai:
- kiváló köhögéscsillapító
- emésztési zavarok ellen
- ásványianyag pótló (Gazdag kálciumban, ezen kívül tartalmaz K, Na, Cu, Ph, Fe, S, ásványokat)
- magas vitamintartalmú (A-B1-B2-B6-C-G-H vitaminok)
- kiváló csontképző
- vértisztító
- erősíti az immunrendszert
- méregtelenít
- csökkenti a túlzott savképződést
- vérszegénységre
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Magyarország